Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Coity Road, Camden, London by Paul Archer Design

  • Comment

[SMALL PROJECTS 2011 - BEST OF THE REST] Internal reconfiguration and two storey extension to a Victorian terraced house

The original building was a typical two bed Victorian terraced house which has been reconfigured and extended over two-storey’s to become a four bed family home.

The extension protudes at an angle to the house which plays with the sight lines. The kitchen has been moved from the basement to the ground floor extension to allow for natural daylight and views into the garden whic has been decked with small terraces to cope with the uneven garden levels. Full height glazing is used to draw in natural daylighting and allow for views.

A concrete retaining wall and steps at the front of the extension provide a sturdy base, whilst an over-hanging band of glazing and slate play with the perception of height.

Completion date August 2009
Total cost £140000
Architect Paul Archer Design
Structural engineer Elemental Structures
Contractor B&A Woodworking

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.