Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

CHRISTOPHER PLATT

  • Comment
SMALL PROJECTS

This reconfiguration and extension of a 1950s developer semi in a northern suburb of Glasgow provides a new guest bedroom for elderly relatives and a utility room. A new kitchen and family room occupy a garden extension, releasing the former living room at the front of the house to become the desired bedroom, thereby refocusing the house towards the garden. Architecturally, the new timber-frame structure is seen as a garden pavilion rather than an extension, and extensive use of roof glazing and sliding glass screens captures views towards the greenery as well as maximising daylight. The floor and roof cantilever past their supports - a floating theme continued by the cladding in planks of alternating cedar and mahogany, and floor of continuous planes of beech. The structural engineer was Woolgar Hunter, qs was Reid Fletcher Associates and Main contractor was c&v Construction. The contract value was £30,733.

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.