Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We use cookies to personalise your experience; learn more in our Privacy and Cookie Policy. You can opt out of some cookies by adjusting your browser settings; see the cookie policy for details. By using this site, you agree to our use of cookies.

Chance de Silva reveals 'wrap-around' timber extension

  • Comment

Chance de Silva Architects has completed this ‘wrap-around’ two-storey extension to a home in north London

Designed in collaboration with photographer and filmmaker Simon Head, the building is entirely clad in Douglas Fir. As well as a first floor artist’s studio, the scheme creates wheelchair access into the existing house.

According to practice founder, Stephen Chance said: ‘The design evolved in collaboration with Head - a photographer, filmmaker and typographer - and, like his work in relief on blocks of slate or stone, was conceived as carved from a single block, in this case of Douglas Fir.

‘The extension is glimpsed as a wooden house-in-the-trees from the Stroud Green Parkland walk.’

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.

Related Jobs

Discover architecture career opportunities. Search and apply online for your dream job.
Find out more