Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Chanarin Residence, London by Chris Dyson Architects

  • Comment

[FIRST LOOK + IMAGES] Chris Dyson Architects has completed this conversion on a 1720’s house in London

The period conversion consists of a large new exhibition space with wall-to-wall glass windows facing on to a courtyard, and on the second floor four equally spaced vertical windows were added to a private living space.

The cottage at the rear of the courtyard has also been regulated with five equal windows, on two levels and the original staircase in the main house has been retained and adapted, without major change.

Photography credits to Yasmine Braa, Richard Bryant and Gavin Jackson.

Project data

Works: Renovation and extension of a Georgian property
Architects: Chris Dyson, John Bowmer, Aranzazu Melon
Engineers: Abbas Constructor, The Morton Partnership
Contractor: Howard Spratt Restorations LTD
Contract Period: February 2008 to July 2009
Areas: Main building 353m²; Cottage 93m²

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.

Related Jobs

AJ Jobs