Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

BLAUEL ARCHITECTS

  • Comment

This glazed pavilion for 28 computer students at the German School is oval in plan and is located in the grounds of the Grade II*-listed Douglas House, London. The eaves-less roof is supported on four internal columns and the floor is raised to provide slightly pressurised air to the room and to enable changes in cabling to the students'desks. The optimum configuration of desks produced the oval plan shape. The external skin is made up of building-height glazing units, part-transparent, part-translucent.The latter have the new Swedish Moniflex transparent insulation, the former have glare control blinds and glare treatment. The M&E consultant for this stack-effect system is Waterman Gore Partnership, the structural engineer is Whitby Bird and the cost consultant Davis Langdon Everest.

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.