Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Bennetts Associates, Wessex Water Operations Centre, Bath

  • Comment
Commended

The building was required to be an exemplar of environmentally sustainable architecture at every level. The external brises-soleil, made up of flat-rolled and bullnosed extruded aluminium, are fixed along the south and west facades to minimise solar gain throughout the year. The positioning of the blades was tested using an artificial sky and computer modelling, which allowed the design team to optimise internal daylight levels while reducing solar gain to levels that would allow the natural ventilation strategy to work during summer.

By using aluminium, the solar shading is lightweight and corrosion-free, while visually elegant - its thin, perforated profile does not impede the breathtaking views out across the surrounding countryside.

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.

Related Jobs