Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

ADP gets kitted up for sports pavilion fixture

  • Comment
NEWS

Architects Design Partnership has won planning permission for a new sports pavilion for St Catharine's College in the Cambridge green belt.

Four changing rooms will be provided, together with a multi-purpose hall, kitchen, a fitness room and storage. The dominant element of the building is a wall of local gault clay brick, which is expressed above the roofline and marks the division between served and servant spaces. A curved sweeping roof in grey terne-coated steel covers the area to the playing field side of the wall while a lower lean-to roof covers the ancillary elements on the service side. A second outer brick wall will follows the curve of the main hall, defining the space for the support facilities.

Internal surfaces are hard and functional. The changing rooms are clad internally with the same horizontal timber boarding as the outside, on a robust sub-frame. The floor will be vinyl for The internal circulation has been organised to separate clean and dirty areas.The visitors'and home teams'entrances are separate, differentiating the identities of sports teams. The main hall is centrally placed, the unifying focal point of the building easy cleaning and to withstand studs. The main hall will have a timber floor, which will continue outside to form a veranda deck. The exposed brick to the spine wall will be echoed in the floor to the main circulation spine. Shower and WC pods will be brightly coloured curved forms, reflecting the shape and construction of a rugby ball. A small seating terrace at the eastern end of the building is partially screened by a timber trellis to give an area of shade. The project is due to start on site in mid 2002, with completion by the end of the year.

Large sliding glass doors allow the main hall to connect to the playing fields. The changing rooms either side are expressed as 2.5m high rectangular timber 'containers'.Small windows in the horizontal timber boarding are fitted with one-way glass, providing 'peephole'views out from the changing rooms.The gap between the two brick walls is expressed at each end by lighter materials - glass and timber

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.