Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Competition: Dayang Mountain Slow Traffic System, China

02 site ground
  • Comment

Young Bird Plan has launched an international contest to design an innovative walking route in the Suzhou Dayang Mountain National Forest Park in China

The contest, which is open to both students and professionals, seeks ‘creative and suitable’ proposals for an accessible walking network within the dramatic 1,000ha park which is surrounded by the Suzhou industrial zone on the fringes of Shanghai.

The project, backed by Suzhou New District and Vanke Group, aims to boost connections within the rapidly growing city and boost the quality of life for local inhabitants. Three winning schemes will be considered for further development.

According to the brief: ‘The system shall be able to transform the site into an interconnected urban area, improve spatial connectivity and qualities based on different users’ practical needs for better life. The scheme shall also be feasible and practicable, which can consolidate the brand image of Dayang Mountain, and enhance its spatial competitiveness in the city.

‘This competition challenges creative minds to envision a slow traffic system within the Dayang Mountain National Forest Park and its eastern neighbourhood until Jian Lin Road. The site contains a mix of residential, commercial, and tourism uses. These places need to be integrated and energized by a scheme, in order to elevate the qualities of spaces and people’s life, strengthen the connections between different functions, and uncover the potential values of local area.’

Suzhou New District is a major industrial settlement around 80km west of central Shanghai. The 52km2 city was founded in 1992 and today hosts numerous consumer electronics, biotechnology, and pharmaceuticals industries.

Located around 10km from downtown Suzhou, Dayang Mountain is a local natural landmark and green recreational space for the city. The mountain is mostly covered in trees but also features the historic Wenshu Temple and Moya Stone Carving.

The latest project aims to provide local residents with a healthy and functional walking infrastructure, which also boosts connectivity between residential, commercial and tourism areas.

Submissions may be in English or Chinese and should feature three A2-sized presentation boards. Applications will be judged on their respect for local history and culture, creativity, inclusivity and traffic flow for different users.

One overall winner will receive around £11,000 and two runners-up will each receive £2,200. The top three schemes will all be adopted by the local government as the project moves forward.

Ten additional winners will also each receive £1,100 and be invited to design an £8,900 sculptural installation.

The registration deadline is 30 September and submissions must be completed by 7 October.

How to apply

View the competition website for more information

Contact details

Email: competition@youngbird.com.cn

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.