Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We use cookies to personalise your experience; learn more in our Privacy and Cookie Policy. You can opt out of some cookies by adjusting your browser settings; see the cookie policy for details. By using this site, you agree to our use of cookies.

Category list : Case study

Articles with this category.

Sort By: Newest firstOldest firstA-ZZ-A

  • My post (27)

    Case study: Chiltern Street by Maich Swift ArchitectsSubscription

    Building20 March, 2020

    This store interior for fashion designer Sophie Hulme features floors, walls and furniture made of natural and renewable materials with subtle variation in pattern, tone and finish. Photography by Maich Swift Architects

  • 2rearfacade©andrew meredith

    Case study: White Rabbit House by Gundry + DuckerSubscription

    Building16 March, 2020

    Centred around a pill-shaped staircase, the project features a chequerboard patterned floor in marble and terrazzo, cherry timber staircase and a bathroom lined in pink waterproof plaster. Photography by Andrew Meredith

  • Camden mews 7071

    Case study: Max Fordham House by bere:architectsSubscription

    AJ Specification3 March, 2020

    This house for environmental engineer Max Fordham features unique insulated sliding shutters for enhanced heat demand reduction. Photography by Tim Crocker

  • Cornerhouse rorygardiner 001 index

    Case study: Corner House by 31/44 ArchitectsSubscription

    AJ Specification19 February, 2020

    This conversion of a Victorian corner plot in south London reinterprets the adjacent terrace’s façade composition to ‘repair the existing out-of-pattern arrangement’. Photography by Rory Gardiner

  • Secondhome lf cla 2368

    Second Home London Fields by Estudio Cano LassoSubscription

    AJ Specification10 February, 2020

    This project has retained an existing building front by cladding it in a bubble-like façade made from a woven fabric stretched across a free-form frame. Photography by Iwan Baan, Second Home, Estudio Cano Lasso and Taran Wilkhu

  • 191017 dmfk yorkhouse 006 edit (c)jack hobhouse

    Case study: York House by dMFK ArchitectsSubscription

    AJ Specification5 February, 2020

    dMFK has completed a refurbishment and extension to a purpose-built 1980s office building in King’s Cross. Photography by Jack Hobhouse

  • From works architecture interiors bespoke design projects sheffield southgrove road kitchen 08

    Southgrove Road by From WorksSubscription

    AJ Specification10 December, 2019

    This green-stained kitchen was inspired by a photograph of a moss-covered rock with a material palette local to the Peak District. Photography by Mark Hillyer, True North Photography

  • Bov2 credit philip vile index

    Bristol Old Vic by Haworth TompkinsSubscription

    AJ Specification25 November, 2019

    A new ‘public square’ has been created at the front of the scheme, informally linked to the street via a foyer framed by structural timber and glass. Photography by Philip Vile, Fred Howarth

  • Phase2exterior3

    Case study: Streatham and Clapham High School Dining by Cottrell & VermeulenSubscription

    AJ Specification22 November, 2019

    The recently completed second phase provides a ground floor extension with dining hall, a ceramic tiled school entrance and internal refurbishments. Photography by Anthony Coleman

  • Mgl2540 edited

    Architectural branding: The Silver Building by SODA StudioSubscription

    AJ Specification12 November, 2019

    SODA Studio has transformed a former brewery in London’s Royal Docks into a creative workspace hub with branding and wayfinding inspired by the building’s form. Photography by Lewis Khan and SODA Studio

  • Aj 01 north elevation orchard house agnese sanvito crop

    Case study: Orchard House by Beasley Dickson ArchitectsSubscription

    AJ Specification4 November, 2019

    The house frames its landscape context through large windows on every side, allowing for continual engagement with the natural environment. Photography by Agnese Sanvito

  • D2 townhouse index

    D2 Townhouse, Dublin by Jake MoulsonSubscription

    AJ Specification19 September, 2019

    The Georgian townhouse features ‘a series of lightboxes’: pop-out windows clad in metal scalloped panels. Photography by Tim Crocker

  • 14 fitzwilliamcollege lantern ©drjohnracleaver

    Fitzwilliam College Central Building refurbishment by Cullinan StudioSubscription

    AJ Specification16 September, 2019

    Cullinan Studio has refurbished the ‘social heart’ of Denys Lasdun’s buildings at Fitzwilliam College

  • 1 8060 20560 4a4d6fd866304d283c89408860abe29d (1)

    Broadway Market Mews by Delvendahl Martin ArchitectsSubscription

    AJ Specification10 September, 2019

    Delvendahl Martin’s Broadway Market Mews workshop and studio flat is part of a ‘family’ of interventions in the local area. Photography by Tim Crocker

  • My post (9)

    House in a Garden by Gianni Botsford ArchitectsSubscription

    AJ Specification3 September, 2019

    This ‘back garden’ house by Gianni Botsford Architects features a tent-like copper clad roof formed of a double curvature concluding in a rooflight. Photography by Edmund Sumner

  • 11 morris+co wildernesse restaurant 026

    Case study: Wildernesse Restaurant in Kent by Morris+CompanySubscription

    AJ Specification28 August, 2019

    A precise structural grid of timber arched bays and columns wrapped in a delicate metal skin define this restaurant for PegasusLife’s Wildernesse Estate retirement community in Sevenoaks. Photography by Jack Hobhouse

  • 086 co 1903 003

    Case study: North, an office retrofit by Matheson WhiteleySubscription

    AJ Specification15 August, 2019

    Glass partitions and bespoke joinery items define the space in this ground-floor office retrofit by Matheson Whiteley. Photography by Maris Mezulis

  • Aya ep2 nickkane

    Eleanor Palmer Science Lab by AY ArchitectsSubscription

    AJ Specification6 August, 2019

    The practice has designed a timber frame extension with storage wall for the Eleanor Palmer Primary School in Camden, London. Photography by Nick Kane and Yeoryia Manolopoulou

  • 07

    Holistic Office by Studio Ben AllenSubscription

    AJ Specification4 April, 2019

    The practice has designed an extension for engineer Cundall’s Birmingham workplace

  • Untitled 012

    Science and Technology Centre at Sevenoaks School by Tim Ronalds ArchitectsSubscription

    AJ Specification3 April, 2019

    The school building sits on a sloping site, matching historic buildings at the top while graduating to larger volumes at the bottom. Photography by Hélène Binet

Show  10 per page20 per page50 per page