Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

FIRST LOOK

Stanton Williams and Universal Design Studio retrofit former Police HQ in Vauxhall

  • Comment

The retrofit of Tintagel House has maintained much of the existing office space, updating it to serve as flexible workspace

Located on Albert Embankment in Vauxhall, the 12-storey, 95,000 sq ft 1960s block had long stood abandoned when The Office Group purchased the site from the Reuben Brothers for £20 million in 2015. Stanton Williams won permission to convert and extend it in 2017.

Existing office space has been expanded and improved, and large communal areas, including a café, informal meeting areas and workshop, have been provided on the ground and first floors. A new facade of facing brick and glazed tiles aims to reference the original building’s design, as well as the history of pottery production nearby.

Tintagel house by stanton williams ©charles hosea 2

Tintagel house by stanton williams ©charles hosea 2

Most of the top floor, where the former plant was located, has been removed and replaced with a ‘floating canopy roof’, beneath which sits a rooftop bar, terrace and an apartment for overnight stays.

The interiors, designed by Universal Design Studio, were inspired by its 1960s heritage, aiming to both keep the existing and draw from it. The firm also designed a ‘secret room’ hidden behind a cleaner’s cupboard that will serve as a members-only space.

Tintagel house by universal design studio ©charles hosea 8

Tintagel house by universal design studio ©charles hosea 8

Client’s view

The bones of this building are excellent with brilliant natural light, probably as good as you can get, but it’s not an established business location… yet. It’s an area that’s improving at a dramatic pace and to be part of that story, we’ve worked incredibly hard to deliver a building that is striking in its design and very, very rich in its content.

Charlie Green, co-CEO, The Office Group

Project data

Completion 
June 2018
Gross internal floor area 10,000m2
Construction cost Confidential
Architect 
Stanton Williams
Client 
The Office Group
Structural engineer 
Heyne Tillett Steel
M&E consultant EEP
Quantity surveyor cost consultant Quantem
Planning Consultant DP9
Project manager 
Opera

 

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.