Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Bright colours signal a bright future for children’s centre

  • Comment

Bespoke curved tiles are created in a variety of hues and shades to encourage creativity and curiosity in children at Valencia’s five-building care facility designed by Foursquare

Foursquare Arquitectos has created a series of five brightly coloured buildings for a new children’s care facility at Technology Park, Valencia, in Spain.

The Children’s Education and Innovation Centre comprises five buildings, each clad in porcelain UV-resistant tiles by Natucer in hues of red, green, blue, violet or pink. Tiles were made in four different shades of each colour to create a patchwork effect for each building and to achieve the curvature that was required by the architects - specially curved tiles were made as well as those that are flat.

Ana Garcia Sala, project leader of Foursquare Arquitectos said: ‘The colour encourages a transmission of sensations from both inside and out, creating a space that stimulates curiosity and creativity among the young users of the building.’

She added: ‘The rounded shapes and lack of sharp edges, both on the exterior and in the interior, not only enhance the children’s safety but also invite exploration and encourage proximity and interaction.’

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.