Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Pear Tree House by Edgley Design

  • Comment

Stephen Lawrence Prize 2015 shortlist: A backland house designed around a 100 year old pear tree

This extraordinary family home wraps around an old pear tree, which was excavated from the rubbish-strewn site and forms the primary generator for the plan. It feels the building is the result of the sculpting-out of a sequence of internal spaces, perhaps heightened by the in-situ concrete ground-floor construction. It is hard to believe this is a self-build project; the construction is immaculate and the details carefully considered and executed.

Project data

Client Jake and Catherine Edgley
Contractor Pulcher Build
Contract value Undisclosed
Gross internal area 425m2
Region London
Photography Nicholas Worley

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.

Related Jobs

AJ Jobs