Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Pardini Hall completes Belgravia house extension

  • Comment

Pardini Hall Architecture & Design has completed this extension to a Grade II-listed terraced house in Westminster, London

ARCHITECT’S VIEW • PROJECT DATA 

The 250m2 scheme has refurbished the listed house while adding a glazed and stainless steel extension to the rear.

As part of the project an apex glazed roof has been removed from the existing house and replaced with walkable glazed skylights designed to bring light into the back of the building. 

102BG by Pardini Hall

102BG by Pardini Hall

102BG by Pardini Hall

102BG by Pardini Hall

Architect’s view

In the daytime, the glass and the stainless steel structure, reflects the surrounding, and appears to almost meld into the garden. In the evening the extension illuminates the original brick work and the glass facade virtually disappears.

Our intervention included a stainless steel structure and two walkable skylights to increase the natural light into the building throughout. The extension has been designed as a lightweight structure, which interacts with the existing house with the lightest of touches.

The modern makeover of the ground and basement floor, creates brighter spaces with the use of elegant materials and furniture.

Large indigenous ferns were relocated and donated to Belgrave Square, which opened up the garden revealing a classical fresco once hidden away.

102BG by Pardini Hall

102BG by Pardini Hall

Project data

Location Belgravia, London
Type of project residential refurbishment
Client private
Architect Pardini Hall
Landscape architect Pardini Hall
Structural engineer Wojciech Lenkiewicz
M&E consultant Wojciech Lenkiewicz
Main contractor Wojciech Lenkiewicz
Funding private
Appointment word of mouth
Tender date September 2015
Start on site date July 2016
Completion date November 2016
Contract duration 4 months
Gross internal floor area 250m2
Total cost undisclosed

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.