Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

FIRST LOOK

Orms completes redesign of 6,500m² Hallmark Building

  • 1 Comment

A sensitive but contemporary revitalisation of four floors of Category A office space

These newly equipped and redesigned offices designed by Orms in London have seen the practice transform the entrance, reception and office accommodation to create a mixed-use building that uses a palette of high-quality materials including bronze, marble and feature lighting to frame and revitalise the craftsmanship of the building’s interior. 

Orms the hallmark building (c) marcus peel 12

Orms the hallmark building (c) marcus peel 12

Source: Marcus Peel

For the entrance and communal areas on the ground floor, Orms has inserted fully glazed bronze-framed doors offering a visual connection through the link corridor, giving emphasis to the underused route between both sides of the building. 

A complex arrangement of transfer steelwork concealed within the new Leadenhall reception finishes has allowed two of the existing columns within the reception to be removed, significantly opening up the space. The reception features white marble floor tiling hand-selected from a quarry in north-west Italy, as well as a handmade 15 metre long blue rug which features a motif taken from the existing window detailing, a motif which is then picked up in the glazing throughout the building. 

Orms the hallmark building (c) marcus peel 2

Orms the hallmark building (c) marcus peel 2

Source: Marcus Peel

The design of the cores draws on earlier Art Deco detailing, while existing marble wall cladding has been exposed, sensitively repaired and cleaned throughout. Meanwhile the Category A office space has been redesigned throughout so as to maximise floor-to-ceiling heights and increase natural light across the floorplates. 

1998 x ga(01)01 clean copy

1998 x ga(01)01 clean copy

First floor plan

Project data

Start on site May 2015
Completion December 2016
Form of contract Traditional
Total project cost Approx £10 million
Client T H Real Estate
Architect Orms
Structural engineer HTS
M&E consultant WPP
Quantity surveyor Arcadis
Planning supervisor RLF
Lighting consultant Hoare Lea
Main contractor Gilbert Ash
Gross internal floor area 6,500m²

  • 1 Comment

Readers' comments (1)

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.