Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Evans Vettori completes £7 million Trent Uni centrepiece

  • Comment

Matlock-based Evans Vettori has completed this new teaching pavilion at Nottingham Trent University

PROJECT DATA

The £7 million scheme, which is the centrepiece of the university’s new Heart of the Campus development, includes teaching spaces, training and study rooms, and social and exhibition spaces.

The 2,000m2 pavilion building features a glazed façade with a covered raised terrace, providing a ‘sense of arrival and gravitas’.

Alongside the pavilion building the practice has also completed a teaching and learning building at the university. Linked to the pavilion by a bridge, this space houses three lecture theatres, eight teaching rooms and two seminar rooms.

Nottingham Trent University vice-chancellor, Edward Peck, said: ’The Heart of the Campus development provides us with two fantastic new buildings that greatly enhance facilities for students at our Clifton Campus.

’We have been working extremely hard to make sure the quality of teaching and the range of facilities at Nottingham Trent University are second-to-none and, in the past ten years, we have invested more than £350 million in our estate and equipment.’

The Pavilion, Nottingham Trent University by Evans Vettori

The Pavilion, Nottingham Trent University by Evans Vettori

Project data

Location Nottingham
Type of project University
Client Nottingham Trent University
Architect Evans Vettori
Landscape and planning consultant Re-Form
Structural engineer Curtins
M&E consultant Couch Perry Wilkes
Quantity surveyor Faithful and Gould
Planning supervisor NTU
Lighting consultant CPW
Main contractor G F Tomlinson
Tender date January 2014
Start on site date June 2014
Completion date December 2015
Contract duration 15 months
Gross internal floor area 2,000m2
Form of contract and procurement Design and Build
Total cost £7million
Environmental target BREEAM excellent

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.