Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Corstorphine + Wright completes £2.7 million school sports pavilion

  • Comment

Corstorphine + Wright has unveiled this sports pavilion at Summer Fields boys’ school in Oxford

PROJECT DATA • PLANS

The two-storey 1,145m2 pavilion includes changing, storage and laundry facilities on the ground floor alongside flexible teaching and events spaces on the upper floor.

On the first floor a terrace sheltered with overhanging eaves overlooks the school’s sports field.

The scheme creates a new gateway to the school linking together its existing sports hall and swimming pool.

The limestone-clad project has been designed to match the existing stone detailing of the original school building while timber-faced steel columns support the balcony and add a modern interpretation of a colonnade.

Simon Jones at Corstorphine + Wright, said: ‘The 150-year-old school has an eclectic mix of architectural styles and materials. Delivered as part of the school’s 150 years and beyond campaign, the pavilion responds to the existing school grounds whilst generating a striking architectural response that heralds a new phase of development. It is contemporary in design, yet responds to the historical feel of the campus and blends with the wider context of Oxford thanks to the selected palette of high quality, natural materials.’ 

Plans

Summer Fields by Corstorphine + Wright

Summer Fields by Corstorphine + Wright

Project data

Location Oxford
Type of project school
Client Summer Fields School
Architect Corstorphine + Wright
Structural engineer Stewart + Harris (now known as Patrick Parsons Birmingham)
M&E consultant BWB Consulting
Quantity surveyor Graham Hale Associates
Main contractor Stepnell
Funding self-funded through private contributions and school fundraising
Start on site August 2014
Completion November 2015
Contract duration 15 months
Gross internal floor area 1,145m2
Form of contract JCT Standard Form of Contract with Quantities
Total cost £2.7 million

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.

Related Jobs

AJ Jobs