Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Cliff House by Dualchas Architects

  • Comment

Manser Medal shortlist: Cliff House by Dualchas Architects

Leaving their city jobs in London behind, the clients wanted to build a new dwelling with garage, workshops and outbuildings and change their lifestyle by purchasing a working croft in one of the most remote locations in the UK.



A ruin marks the entrance to the croft, while the edge of the cliff locates the dwelling on its site high above the water.
 To address the site conditions, the building consists of two volumes, one closed, one open. The first contains all serving functions to support the main open rooms. Together a place is created that provides shelter and privacy while maintaining focus on its surroundings. The two volumes are not only offset in length but also in height.

The voids created are fully glazed and the volumes remain readable from the inside. They act as vistas, remaining open in the in-between spaces and looking back on the building and its setting.

Daniel Bär, project architect, Dualchas Architects

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.

Related Jobs

AJ Jobs