Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Brighton Wastehouse by BBM Sustainable Design

  • Comment

Stephen Lawrence Prize 2015 shortlist: An experiment using sustainable materials in construction

More than a space to live, work and play in, the house is a collective of experiments in which students learn by application how recycled materials can be used in construction. Some of the experiments are extraordinary: from toothbrushes used as insulation to old carpet tiles used as rainscreen cladding. The house has the scientific integrity to be taken seriously by the construction industry and the political clout to influence policy.

Project data

Client College Of Arts & Humanities, University Of Brighton
Contractor The Mears Group
Contract value £200,000
Gross internal area 85m²
Region South
Photography The University of Brighton

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.