Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

AAVA unwraps pine-clad house in Blackheath

  • 1 Comment

AAVA Architecture has completed this six bedroom house in Blackheath, south east London

The two-storey home, which is clad in vertical pine strips and features a 4m-long cantilevered canopy above the entrance, is located in the Cator Estate conservation area.

Internally the house is arranged in a C-shape around a central lightwell, with oak used extensively as panelling, flooring and for two bespoke staircases.

A high timber fence that is continuously illuminated along its length encloses the rear garden.

Project team

Main contractor Point Hill Properties
Landscape design Hamilton Cody
Structural engineer Michael Barclay Partnership
Staircases K & D Joinery
Glazing Fineline Aluminium and Velfac
Floor The Resin Floor Company

  • 1 Comment

Readers' comments (1)

  • Gorgeous rear elevation. It would be great if AJ published a construction detail. Or perhaps it will appear in the German magazine 'Detail'…

    Unsuitable or offensive? Report this comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.