Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Bo Lagerqvist

Recent activity

Comments (3)

  • Comment on: Court vetoes Chipperfield’s Stockholm Nobel Centre

    Bo Lagerqvist's comment 21 October, 2018 9:55 am

    The new political majority i Stockholm has decided to revoke their appeal. The verdict by the Land & Environment court will now win legal force. https://mitti.se/nyheter/flyttas-blagron-uppgorelse/

  • Comment on: Chipperfield reveals reworked Nobel Centre plans

    Bo Lagerqvist's comment 21 September, 2015 10:49 am

    The proposal has been criticized because the historic port environment will be erased. A customs house from 1876 and two unique wooden warehouses. The new proposal doesn´t change this. The reason why the proposal has been changed is that the County Administrative Board has said no to the original proposal since it was (still is ?) too high - even higher than the National Museum of Fine Arts situated at the same peninsula. Another problem with the new proposal is that the garage for 120 cars has been scrapped (in order to lower the building) and that there are no parking spaces in the new proposal. The traffic situation on the peninsula is probelmatic already in the present situation. There are many sites in Stockholm more fitted for a huge building like this. The whole matter will no doubt be settled in court.

  • Comment on: David Chipperfield wins contest for new Nobel Centre

    Bo Lagerqvist's comment 13 April, 2014 12:45 pm

    Please help us save the maritime heritage on Blasieholmen !
    The Nobel Congress Center will, if built, demolish a maritime heritage consisting of a customs house from 1876 and two unique wooden warehouses from 1910.

    The Customs House has great historical value as a representative of late-19th-century government and administrative buildings in general and of Stockholm’s customs services, in particular. It is a link in the chain of customs houses in Stockholm from different periods and was designed by renowned architect Axel Fredrik Nyström, who was also responsible for the old National Archives building.
    The warehouses from 1910, together with the ground cover of large paving stones, reflect efforts made in the early 20th century to improve customs’ work environment and to create better and more modern storage facilities at Stockholm’s harbours. Today, the warehouses are unique in Stockholm, since there are no longer any similar warehouses remaining at Stockholm’s harbours.
    facebook.com/bevarablasieholmen