Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Bermondsey Square Bicycle Station: Sarah Wigglesworth

  • Comment

This bike store by Sarah Wigglesworth Architects is in the Bermondsey Square regeneration area, on the site of the historic Bermondsey Antiques Market

The landscape proposal for the area (by East) was conceived as a carpet on which an array of jewels are scattered – benches, bollards, cycle hoops and a petanque pitch. The bike store’s triangular stainless-steel cladding panels are based on the geometry of the unravelled, gem-like bollards from the external landscaping.

The store is formed from 13 Douglas fir portal frames clad with translucent glass-reinforced plastic (GRP) sheeting on the internal face. The double-stacked bike-rack system is by Josta.

  • Project: Bermondsey Square Bicycle Station, London
    Architect: Sarah Wigglesworth Architects
    Cost: £120,000

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.

Related Jobs

AJ Jobs