Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Balcony detail: Michael Faraday Community School, Aylesbury Estate, Southwark, by Alsop Sparch

  • Comment

WORKING DETAIL 25.11.10: A balcony around the upper storey of the building forms an outdoor learning zone

This is intended for older learners and provides shelter to the play spaces. The balcony is enclosed within a screen, which consists of 120 fins, set out to increments of three degrees, suspended from a stainless steel bracket, fixed to the curved edge of the roof slab and horizontally restrained by the curved edge of the balcony slab. A curved steel channel replaces that slab edge at the main entrance, toilet pod and external stair. All fins are identical but installed differently. The glass panels forming the balustrade are fixed to the fins at angles corresponding to the adjacent fin orientation.

Pooja Asher, project architect, Alsop Sparch. Click on the image below to see the detail as a pdf

 

  • Comment

Related files

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.