By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.

Close

Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Close

Waghorne Gwynne Architects: Calabria Road, London

Waghorne Gwynne Architects: Calabria Road, London

This is a house extension all about gardens and books, for a client who was short of space both inside and out. The solution was to demolish a rear two-storey extension and replace it with a 5m-high garden room and gallery, which brings light into the house. Bookcases furnish the garden room, which looks out on to a garden that is now on two levels, greatly increasing the density of planting that one sees from inside. And, in addition, the building itself has been turned into a ‘vertical garden’, with strongly articulated horizontal trellis bars up which climbing plants will scramble.

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters