Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

The Light Works: Glas Architects

  • Comment

Two musicians approached Glas Architects with a brief to transform a former lightbulb factory into a three-storey live/work residence

Glas inserted a dense vertical core into the narrow shell, allowing the space of the existing warehouse to remain mostly untouched. The core brings three separate stairs into a single circulation tower. Lighting was a key element of the design, concealed under handrails, around corners and hidden in recesses. Sustainable natural materials were used, such as FSC-approved American walnut flooring and sheep’s wool insulation.

  • Project: Unit 2, The Light Works, London
    Architect: Glas Architects
    Cost: £135,000

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.