By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.


Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.


The Light Works: Glas Architects

Two musicians approached Glas Architects with a brief to transform a former lightbulb factory into a three-storey live/work residence

Glas inserted a dense vertical core into the narrow shell, allowing the space of the existing warehouse to remain mostly untouched. The core brings three separate stairs into a single circulation tower. Lighting was a key element of the design, concealed under handrails, around corners and hidden in recesses. Sustainable natural materials were used, such as FSC-approved American walnut flooring and sheep’s wool insulation.

  • Project: Unit 2, The Light Works, London
    Architect: Glas Architects
    Cost: £135,000

Have your say

You must sign in to make a comment.

Related Jobs

Sign in to see the latest jobs relevant to you!

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters