Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Studio KAP: Leisjer House, Balfron House

  • Comment
Studio KAP: Leisjer House, Balfron House
This strange box of western red cedar shingles and blue render, on a south-facing slope, might look out of kilter with the pitched-roof cottages around it, but is highly tuned to long views to the south of the Campsie Fells and its tree-lined hill to the north. While the exterior was not universally loved by the selectors, the building’s clever section (dug into the hill, with three storeys to the south and two to the north) is sympathetic to the topography. Views range from the spectacular – large picture windows off the living spaces – to the intriguing – views of the sky from smaller high-level windows.
  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.