By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.

Close

Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Close

Working Detail: The Workshop Studio and Office by DRDH Architects

[WORKING DETAIL 27.08.09] Roller shutter detail

The Workshop Studio and Office − We were asked to incorporate roller shutters on the ground floor, but we were keen to conceal them. The thick layer of insulated render in which we wrapped the existing building gave us a facade that was deep enough for the shutters to sit behind the windows, with the boxes concealed above the first-floor slab behind an opaque glass panel.

This also allowed us to re-scale the previously dull elevations. The building now reads more like a single-storey building with an attic floor, its openings more appropriately scaled to the adjacent villas.

Richard Marks, associate architect, DRDH Architects

Have your say

You must sign in to make a comment.

Related images

Related Files

Related Jobs

Sign in to see the latest jobs relevant to you!

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters