Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Working Detail: The Workshop Studio and Office by DRDH Architects

  • Comment

[WORKING DETAIL 27.08.09] Roller shutter detail

The Workshop Studio and Office − We were asked to incorporate roller shutters on the ground floor, but we were keen to conceal them. The thick layer of insulated render in which we wrapped the existing building gave us a facade that was deep enough for the shutters to sit behind the windows, with the boxes concealed above the first-floor slab behind an opaque glass panel.

This also allowed us to re-scale the previously dull elevations. The building now reads more like a single-storey building with an attic floor, its openings more appropriately scaled to the adjacent villas.

Richard Marks, associate architect, DRDH Architects

  • Comment

Related files

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.