By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.

Close

Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Close

Working Detail: The Sackler Centre by Softroom

[WORKING DETAIL 20.11.08] Auditorium and concrete-stair soffits

The timber soffit of the reception space is used to isolate the auditorium acoustically and soften the acoustic quality of the main reception space through the integration of absorptive material.

The timber cladding brings warmth and colour to the space and helps give the auditorium a distinct identity against the neutral palette of the floors and walls. To provide visual continuity between the reception space and the adjacent practical art studio, the auditorium is separated from the concrete supporting wall by a strip of glazing, with structural steel billets incorporated into the frame.

The underside of the concrete stair was formed against similar timber battens, profiled to create the shadow line that forms a strong relationship with the rhythm of the soffit above.Lighting is integrated into both surfaces, in spaces created by the omission of battens in the timber soffit and in voids cast into the concrete.

Christopher Bagot, director, Softroom

Have your say

You must sign in to make a comment.

Related Jobs

Sign in to see the latest jobs relevant to you!

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters