By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Village Green Soapbox, Southend, Essex by Cassion Castle Architects and Fleet Architects

This 100m2 pavilion – a performance stage for Southend’s annual Village Green Festival – was commissioned by arts organisation Metal Culture and funded by the Arts Council

Built from soft timber and polycarbonate, the Soapbox is designed to be erected and demounted quickly by a team of six using hand tools. It is a low-tech solution specific to the site, purpose and budget, redeploying everyday hardwearing materials in an unexpected form.

The design is technically innovative in its use of polycarbonate as a structural element. This gives the structure more simplicity, with the timber components providing vertical and horizontal beams and all diagonal bracing taken by the polycarbonate.
Cost: £40,000

Have your say

You must sign in to make a comment.

Related Jobs

Sign in to see the latest jobs relevant to you!

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters