By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.

Close

Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Close

Village Green Soapbox, Southend, Essex by Cassion Castle Architects and Fleet Architects

This 100m2 pavilion – a performance stage for Southend’s annual Village Green Festival – was commissioned by arts organisation Metal Culture and funded by the Arts Council

Built from soft timber and polycarbonate, the Soapbox is designed to be erected and demounted quickly by a team of six using hand tools. It is a low-tech solution specific to the site, purpose and budget, redeploying everyday hardwearing materials in an unexpected form.

The design is technically innovative in its use of polycarbonate as a structural element. This gives the structure more simplicity, with the timber components providing vertical and horizontal beams and all diagonal bracing taken by the polycarbonate.
Cost: £40,000

Have your say

You must sign in to make a comment.

Related Files

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters