By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Wilkinson Eyre reveals plans for Wellcome Collection revamp

Wilkinson Eyre has revealed plans for the £17.5million redevelopment of the Wellcome Collection in London

The scheme will increase gallery space by 30 per cent at the centre in Euston Road which houses ‘an unusual mixture of medical artifacts’. The project features a new spiral staircase at the front of the building that will open up access to the first three levels.

The Wellcome Library’s Reading Room will also become a public space for events and exhibitions, and a new restaurant will be created.

Jim Eyre, director of Wilkinson Eyre Architects said: ‘This project represents an exciting and challenging opportunity to provide new and expanded facilities that will enable visitors to connect fully with the Wellcome Collection.’

He added: ‘The upper floors will be served by means of a dynamic new staircase appearing in the entrance hall drawing people in and up and bringing the many different parts of the building together.’

Construction on the plans, which Wilkinson Eyre won through an open competition, will begin in summer 2013, with completion scheduled for summer 2014.

The existing Wellcome Collection building in Euston Road

The existing Wellcome Collection building in Euston Road



Have your say

You must sign in to make a comment.

Related Jobs

Sign in to see the latest jobs relevant to you!

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters