Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Wilkinson Eyre reveals plans for Wellcome Collection revamp

  • Comment

Wilkinson Eyre has revealed plans for the £17.5million redevelopment of the Wellcome Collection in London

The scheme will increase gallery space by 30 per cent at the centre in Euston Road which houses ‘an unusual mixture of medical artifacts’. The project features a new spiral staircase at the front of the building that will open up access to the first three levels.

The Wellcome Library’s Reading Room will also become a public space for events and exhibitions, and a new restaurant will be created.

Jim Eyre, director of Wilkinson Eyre Architects said: ‘This project represents an exciting and challenging opportunity to provide new and expanded facilities that will enable visitors to connect fully with the Wellcome Collection.’

He added: ‘The upper floors will be served by means of a dynamic new staircase appearing in the entrance hall drawing people in and up and bringing the many different parts of the building together.’

Construction on the plans, which Wilkinson Eyre won through an open competition, will begin in summer 2013, with completion scheduled for summer 2014.

The existing Wellcome Collection building in Euston Road

The existing Wellcome Collection building in Euston Road



  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.