By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Sloane Square plans get public backing

Locals have thrown their weight behind Stanton Williams Architects' plans to transform Sloane Square in London.

Royal Borough of Kensington and Chelsea officials revealed today that 78 per cent of local people are in favour of proposals to redesign the public space.

Residents, businesses, workers and visitors to Sloane Square voted overwhelmingly in favour of a plan that will create two separate large public spaces at the gateway to the King's Road.

These two spacious paved areas at the east and west sides of Sloane Square will connect to the frontages of Peter Jones and the Royal Court Theatre respectively. The removal of a traffic gyratory will result in an increase of over 50 per cent in usable pedestrian space.

Deputy leader of Kensington and Chelsea council, Daniel Moylan, said he was delighted with the public's response to the plan.

'This is a ringing endorsement for a radical proposal that will increase the space for pedestrians without significant impact on motorists and other road users,' he said.

'It shows the public's enthusiasm for public spaces that are open, accessible and elegantly crafted,' Moylan added.

by Ed Dorrell

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters