By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.


Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.


Shorne Wood visitor centre gets green light

The Lee Evans Partnership has been given the go-ahead for a new £1.6 million visitor centre in Shorne Wood Country Park near Gravesend in Kent.

The S-shaped building will become the focal point of the popular park, which attracts more than 200,000 visitors every year, and lies in the heart of the Thames Gateway regeneration area.

As well as an indoor and outdoor café, the scheme will also house an environmental education centre and new information facilities.

Made from sustainable materials, such as local sweet chestnut, the project will also include a 20kW wind turbine, a biomass boiler and rainwater recycling facilities.

Richard King, Kent County Council's cabinet member for environment and transport, said: 'Kent's countryside is one of its greatest assets and we want to show it off to visitors as best we can at Shorne Wood.

'This centre will have many sustainable features to fit in with the country park's natural surroundings,' he added.

Funded by the council, the ODPM, the Rail Link Countryside Initiative, the Forestry Commission and the South East England Development Agency, the centre is due to open in spring 2006.

by Richard Waite

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters