By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.

Close

Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Close

Row ends as ADP wins planning for troubled parliament scheme

Architects Design Partnership's (ADP's) controversial plans for a new visitors' centre at the House of Commons have been given the go-ahead.

Westminster City Council has approved the practice's proposals, which will replace temporary accommodation off Parliament Square, after overcoming a number of initial reservations about the project.

Council officials had originally raised concerns in an October meeting over the scheme's disabled access and design - including the choice of materials and colour, as well as its impact on the Palace of Westminster World Heritage site.

ADP was sent back to the drawing board to reconsider the design of a reception centre and information kiosk which would accommodate the needs of those visiting the Commons.

Despite these initial reservations, councillors have voted through the project after being satisfied that the architect had dealt with their concerns.

An ADP spokesperson confirmed the practice's relief, and added: 'We're getting there.'

by Rob Sharp

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters