Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

McGarry-Moon wins planning for Lisburn barn conversion

  • Comment

[First look + project data] McGarry-Moon has won planning permission for this Passivhaus residential barn conversion in Lisburn, Northern Ireland

The 315m2 project adds timber cladding and a zinc roof to the barn’s existing stone walls.

The scheme comprises the barn conversion, a new build and a linking element. The building’s entrance is located at the point where old and new meet.

The architect said the project retained ‘the integrity of the existing barn whilst hinting at the dynamic design within’.

They added: ‘The dramatic and exciting contrast between tradition and modernity is married by using the zinc roofing material in a traditional form on the old barn. Utilizing familiar elements whilst constantly contrasting them with fresh, modern aesthetic choices.’

Project data

Location Clogher Road, Lisburn
Type of project Barn conversion and extension
Architects McGarry-Moon Architects
Design team Steven Moon, Jessica McGarry and Adam Currie
Structural Engineers Structures 2000
Client Private
Funding Private
Start on site date June 2013
Completion date June 2014
Gross internal floor area 315m2
Total cost Private
Specific environmental targets Passivhaus

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.