By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.

Close

Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Close

Marks Barfield to design Shell Centre pavilion

Marks Barfield Architects has won an international competition to design a visitor pavilion as part of the wider Shell Centre development near London’s Waterloo Station

The 20m-tall glass and steel building (pictured) will be a marketing suite for the contentious Shell Centre scheme which has been masterplanned by Squire and Partners for developers Canary Wharf Group (CWG) and Qatari Diar.

Situated on the Hungerford Car Park site next to the Shell Centre, the double-height ground floor of the pavilion will be open to the public and provide information and interactive exhibits about the main scheme and history of the South Bank.

The four-storey tapered building which has a base footprint of 10m x 10m rising to 23m x 23m will only get the go-ahead if communities secretary Eric Pickle rubber stamps the scheme following his decision to call it in last year (AJ 4.9.13).

CWG and Qatari Diar declined to name the other practices on the pavilion competition shortlist, although it is understood Will Alsop’s ALL Design was among them.

Have your say

You must sign in to make a comment.

Related Jobs

Sign in to see the latest jobs relevant to you!

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters