By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.

Close

Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Close

Lottery grant sees McChesney poised for Preston park life

McChesney Architects' competition-winning pavilion for Avenham Park in Preston looks set to get the green light thanks to a huge grant from the Heritage Lottery Fund (HLF).

Preston City Council now has £2.7million to help restore and revamp both the Grade II-listed Avenham Park and its rundown neighbour - Miller Park.

The new pavilion, which will house a café, classroom, WC facilities and a ranger's base, is to become the centrepiece of this £4.9 million regeneration of the city's parks.

The timber-roofed structure will also feature an external performance space and a crescent-shaped terrace overlooking the River Ribble.

Earlier this year the south London-based firm saw off challenges from 67 practices, including Studio Egret West and Niall McLaughlin Architects, to win the RIBA-run contest.

Speaking about the funding announcement, councillor Veronica Afrin, an executive member for regeneration, community and leisure services, said: 'I'm absolutely thrilled we have successfully secured this grant.

'The project will not only provide better facilities for visitors to the parks, it will increase safety and enhance this beautiful city-centre oasis.'

Work is expected to begin on site early next year.

by Richard Waite

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters