Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Lifschutz Davidson Sandilands wins Westminster planning

  • Comment
This new office block just off Tottenham Court Road in central London, by Lifschutz Davidson Sandilands, has won planning permission.

Westminster's notoriously awkward planning committee has given the thumbs up to the 6,500m 2scheme on a very tight site.

The project, which also faced height restrictions imposed by the council, responds to the brief of the client, Derwent Valley, by presenting an unusual facade.

The facade will use a mix of textures - including concrete, glass and timber - in an informal grid over the height of the seven storeys. The structural perimeter columns will be clad in zinc, forming a staggered pattern from floor to floor.

The project is expected to start on site in early 2006 with completion scheduled for 2007.

by Ed Dorrell

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.