By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Latitude's college competition-winner successfully navigates through planning - images

Latitude Architects has secured planning permission for this student accommodation scheme in Wales, after winning a RIBA-organised competition to design it.

The project, for Atlantic College in the Vale of Glamorgan, gained planning from the local authority, for its 'use of local materials, and strong environmental design'.

The 891m 2student pavilion is designed to operate as a large three-storey house, and includes environmental touches such as rainwater recycling and biomass heating systems.

The design won the RIBA competition for the way it reflected the international nature of the students at the college, which is part of United World Colleges.

The scheme is placed to maximise views towards the Bristol Channel, and the combination of natural materials, such as Welsh slate and timber, with vibrant coloured glass, helped it to secure planning consent in June.

Work is expected to begin at the turn of the year.

by Richard Vaughan

Have your say

You must sign in to make a comment.

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters