Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Haptic's Olympic car park facade revamp bags planning

  • Comment

Haptic Architects’ competition winning scheme to reclad a multi-storey car park in the Queen Elizabeth Olympic Park has been approved

The £1.3 million contest-winning scheme will see a multi-storey car park in the north-west corner of the Olympic park overclad with a new reflective covering.

The new skin aims to ‘enhance the relationship’ between the car park and the Lea Navigation Canal.

Designed in collaboration with structural engineers Eckersley O’Callaghan and quantity surveyor Stockdale, the façade is designed to balance natural ventilation and daylighting whilst mitigating noise and light pollution.

The car park sits next to Hawkins\Brown’s scheme to transform the former press and broadcast centres on the London 2012 Olympic Park into a £355 million ‘tech hub’ which also won planning last night (25 February).

Previous story (AJ 12.07.13)

Haptic wins Olympic car park facade comp

Haptic Architects has won the competition to design a façade for a multi-storey car park in the Queen Elizabeth Olympic Park

The London-based architectural studio, in collaboration with Eckersley O’Callaghan and Stockdale, has won the £1.3 million commission to overclad a car park next door to Allies and Morrison’s broadcast centre in the north-west corner of the park.

New reflective cladding material aims to ‘enhance the relationship’ between the car park and the Lea Navigation Canal and create a ‘floating volume that subsumes the car park structure and cores, whilst creating a sense of enclosure to the rooftop’.

Architect’s view

Scott Grady, director, Haptic Architects

‘Our ambition from the outset was to embrace the wider context, positively addressing the new canal park whilst creating opportunities for temporary events at roof level. We look forward to working with LLDC to deliver an exciting new addition to the Queen Elizabeth Olympic Park.’

  • Comment

Related files

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.