Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Glas Architects wins planning at Elephant and Castle - image

  • Comment
Up-and-coming practice Glas Architects has won planning permission for this mixed-use development on London's New Kent Road.

Southwark planners have approved the project, located on one of the main traffic arteries feeding the famous Elephant and Castle roundabout.

The building's distinctive front and rear facades are designed to resemble a creeping vine, in the form of triangular cladding on the front and rear elevations. These are supported by heavier flanking walls.

In his design statement, Nazar Sayigh, who heads up the Southwark-based practice, says: 'The design concept derived from the desire to produce, as a contrast to the solid flank walls, a seemingly complex and bespoke facade.'

The proposal, which will redevelop an existing brownfield site in one of London's most deprived areas, includes a mix of private and affordable housing as well as commercial space.

by Rob Sharp

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.