Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

UEL students unwrap NLA pavilion

  • Comment

Architecture students from the University of East London (UEL) have completed this pavilion outside the Building Centre, on Store Street, London

The timber structure is the centrepiece of New London Architecture’s Fit London exhibition.

The temporary ‘geometric’ building, which will be on display until 25 July, is connected by live video-streaming to another installation built by the UEL students in the Ducal Palace, St Marks Square.

_MG_2204

UEL students pavilion in the Ducal Palace, St Marks Square, Venice

Wilson Lam, Fourth year UEL student and project leader, said: ‘This is a once in a life-time opportunity for a student, or even a professional. Creating live structural projects, with such freedom, are rare in the industry and we have now built one in London and Venice. We are still amazed at the opportunity of being able to build at the Loggia of Ducal Palace – you can’t place anything in there unless you’re Michelangelo.’

 

  • Comment

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.