Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Studio Webb unveils rooftop classroom extension

  • Comment

Studio Webb Architects has completed this £234,000 second floor classroom extension to the L’ecole de Battersea, in south London

The 93m² lightweight steel extension on the second floor of an existing brick Victorian school block contains two classrooms divided by a corridor.

Clad in red zinc to ‘respond sympathetically’ to the adjacent church, the simple gable form is terminated with a large piece of structural glazing.

Project data

Start date on site April 2013
Contract duration 14 weeks
Gross internal floor area 93m²
Contract / procurment JCT MWD 2001 / Traditional
Construction cost £234,000
Client L’ecole de Battersea
Architect Studio Webb Architects
Structural engineer Lyons O’Neill
Quanity surveyor Measur
Contractor Rem projects (interiors)
Building control / CDM Head Projects Building Control

  • Comment

Related files

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.