By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Seth Stein unveils reclaimed stone country house

Seth Stein Architects has completed this 1,000m² house in area of outstanding beauty near Bath, Somerset

Built on the site of a group of farm buildings the house stands on a steep north facing slope overlooking a valley.

The house, which is constructed from stone salvaged from the former buildings on the plot, is arranged around two large courtyard gardens on two separate levels. A raised timber-clad block above the stone storey contains the bedrooms.

Ground_Floor_Plan_131129

Designed to achieve a sustainable rating equivalent to Code for Sustainable Homes level 5, a wind turbine and photovoltaic panels positioned near the house, along with an air-source heat pump are predicted to produce 150 per cent of the house’s required energy

The practice won the project following an invited competition in 2009.

Project data

Architect Seth Stein Architects
Structural Engineer F&J Samuely and Partners Ltd, Brunel Design Partnership
Project Architect Nico Warr
Design Team Seth Stein, Nico Warr & Patrick Gallagher
Funding private
Tender date Spring 2011
Start on site date: Summer 2011
Contract duration 21 months
Gross internal floor area 1,000m²
Form of contract and/or procurement: Traditional – Lump Sum Contract
M&E consultant Will Potter Partnership
Quantity surveyor: MPG Shreeves
Planning supervisor Christopher Pound
Landscape Architect SEED Landscape Design
Main contractor Ken Biggs Contractors

Have your say

You must sign in to make a comment.

Related Jobs

Sign in to see the latest jobs relevant to you!

    The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

    AJ newsletters