Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

OBR unwraps Clapham extension

  • Comment

[FIRST LOOK + DRAWINGS] Experimental architectural collective Open Building Research has completed the renovation and extension of a Victorian house overlooking Clapham Common in London

The five-storey house has been rejuvenated with the addition of a rear extension by the Genoa, New York and London-based practice.

Built from two walls of recycled bricks covered by a lightweight glass roof, the addition has enlarged the open-plan living and dining room on the ground floor. Timber-framed folding doors open onto the wooden deck and garden.


Project data

Architect OBR
Structural engineer Buro Happold
Contractor 360 Property Services
Client Private
Site area 384m²
Built area 423m²

  • Comment

Related files

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.