By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

Your browser seems to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser.

Close

Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Close

OBR unwraps Clapham extension

[FIRST LOOK + DRAWINGS] Experimental architectural collective Open Building Research has completed the renovation and extension of a Victorian house overlooking Clapham Common in London

The five-storey house has been rejuvenated with the addition of a rear extension by the Genoa, New York and London-based practice.

Built from two walls of recycled bricks covered by a lightweight glass roof, the addition has enlarged the open-plan living and dining room on the ground floor. Timber-framed folding doors open onto the wooden deck and garden.


Project data

Architect OBR
Structural engineer Buro Happold
Contractor 360 Property Services
Client Private
Site area 384m²
Built area 423m²

Have your say

You must sign in to make a comment.

Related Jobs

Sign in to see the latest jobs relevant to you!

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters