By continuing to use the site you agree to our Privacy & Cookies policy

OBR unwraps Clapham extension

[FIRST LOOK + DRAWINGS] Experimental architectural collective Open Building Research has completed the renovation and extension of a Victorian house overlooking Clapham Common in London

The five-storey house has been rejuvenated with the addition of a rear extension by the Genoa, New York and London-based practice.

Built from two walls of recycled bricks covered by a lightweight glass roof, the addition has enlarged the open-plan living and dining room on the ground floor. Timber-framed folding doors open onto the wooden deck and garden.


Project data

Architect OBR
Structural engineer Buro Happold
Contractor 360 Property Services
Client Private
Site area 384m²
Built area 423m²

Have your say

You must sign in to make a comment.

Related Files

Related Jobs

Sign in to see the latest jobs relevant to you!

The searchable digital buildings archive with drawings from more than 1,500 projects

AJ newsletters