Unsupported browser

For a better experience please update your browser to its latest version.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Moxon unwraps west London townhouse revamp

  • Comment

Moxon Architects has completed the refurbishment and extension of a Grade II-Listed house in Chelsea

The practice has reconfigured the four-storey townhouse in west London removing partitions to create a reduced number of larger rooms. A rear extension and the addition of a floor to the top of the building has increased the home’s volume by approximately a quarter.

On the open-plan lower ground floor, which opens onto the rear garden, traces of the original structure have been deliberately retained as ‘geometric guidelines’ todivide the living room, kitchen, study and library.

A lime finished English Oak staircase, which extends through the house, combines a high-level library, with a pull-out writing desk, secret compartments and mobile library steps.

Project data

Architect Moxon Architects
Structural engineer Douglas Kenney
Quantity surveyor Roger Moore
Contractor A&A Developments
Funding Private
Procurement Traditional
Start date October 2011
Completion date May 2012
Area 145m²

  • Comment

Related files

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions.

Links may be included in your comments but HTML is not permitted.